Teraz jest 2014-10-20, 11:41
Ostatnia wizyta:
Wątki bez odpowiedzi / { UNREAD_POSTS }
{ SELF_POSTS } / Nowe posty / Aktywne wątki

Zaloguj

Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zapamiętaj mnie  




Utwórz nowy wątek Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C6 3.0 TDI] PROBLEM Z "PRZEPUSTNICĄ"
PostNapisane:2010-12-28, 09:11 
Offline


Dołączył(a): 2008-12-10, 08:36
Posty: 72
Lokalizacja: Lebork
Marka/model:: Audi A6
Typ: C6
Oznaczenie Silnika: BMK
Rocznik: 2005

Witam!
Pacjent a6 Q 3.0 TDI tiptronic
Świeci kontrolka silnika - wyskakuje błąd przepustnicy (klapy do gaszenia turbiny) - poziom za wysoki.
Po wymianie na inną, używaną (koszt nowej ok. 1500zł) jest cały czas ten sam błąd ale kontrolka zgasła na ok. 4 odpalenia - po czym znowu świeci.
Czy robi się jakąś adaptację tej przepustnicy??


Góra
  Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
  
 Tytuł: Re: [A6 C6 3.0 TDI] PROBLEM Z "PRZEPUSTNICĄ"
PostNapisane:2010-12-28, 10:37 
Klubowicz
Offline


Dołączył(a): 2008-12-03, 20:31
Posty: 1056
Typ: h***
Rocznik: 0

napewno robi się adaptacje klapy komfortu gaszenia ten co to ci wymieniał powinien to zrobic lub sterownik szwankuje cos i stąd te błedy powinna byc znaczna różnica w gaszeniu jezeli ta przepustnica nie działa


Góra
  Zobacz profil  
  
 Tytuł: Re: [A6 C6 3.0 TDI] PROBLEM Z "PRZEPUSTNICĄ"
PostNapisane:2010-12-28, 10:50 
Offline


Dołączył(a): 2008-12-10, 08:36
Posty: 72
Lokalizacja: Lebork
Marka/model:: Audi A6
Typ: C6
Oznaczenie Silnika: BMK
Rocznik: 2005

Dzisiaj się za to zabrałem. Najpierw wyczyściłem wszystko i nasmarowałem. Jak zdjąłem cięgno z motoru v275 na wałku przepustnic można było wyczuć opór przed końcem .
Po wyczyszczeniu i nasmarowaniu opór znikł. Złożyłem to wszystko z powrotem, podpiąłem do kompa , wykasowałem błędy , odpaliłem , pogoniłem niunię trochę , jeszcze raz do kompa i o dziwo błąd (004120 - Intake Manifold Runner (Bank 2): Lower limit not reached
P1018 - 001 - Upper Limit Exceeded) nie powrócił. Pojeżdżę tak trochę zobaczę czy nie powróci. Ale pozostał jeszcze jeden błąd:
--------------------------------------------------------------------------------


Address 01: Engine Labels: Redir Fail!
Control Module Part Number: 4F0 910 409 A HW: 4F0 907 401 C
Component and/or Version: 3.0L V6TDI G000SG 0010
Software Coding: 0011312
Work Shop Code: WSC 66565 257 00032

001538 - Internal Control Module: Programming Error
P0602 - 001 - Upper Limit Exceeded
Freeze Frame:
Fault Status: 01100001
Fault Priority: 0
Fault Frequency: 1
Mileage: 0 km
Time Indication: 0

Freeze Frame:
RPM: 0 /min
Torque: 0.0 Nm
Speed: 0.0 km/h
Torque: 0.0 Nm
Inj. Quantity: 0.0 mg/str
Torque: 0.0 Nm
Time: 0.00 ms

___________________________________________________________________

Jest to błąd jednostki centralnej (Powertrain Control Module):
16986 P0602 425A Oprogramowanie Jednostki Kontrolnej PCM -Złe funkcjonowanie
Czy macie jakieś pomysły?????????
Mam nadzieję że nie będę musiał jej wymieniać. k*****
Dodam tylko że wyciągnąłem wtyczkę od motoru przepustnicy v275 , którą to właśnie czyściłem ale wydaje mi się , że miało to miejsce po zaistnieniu tego błędu.


Góra
  Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
  
 Tytuł: Re: [A6 C6 3.0 TDI] PROBLEM Z "PRZEPUSTNICĄ"
PostNapisane:2010-12-28, 11:04 
Klubowicz
Offline


Dołączył(a): 2008-12-03, 20:31
Posty: 1056
Typ: h***
Rocznik: 0

moge ci polecic podjechanie do bosch servis tuchołka


Góra
  Zobacz profil  
  
 Tytuł: Re: [A6 C6 3.0 TDI] PROBLEM Z "PRZEPUSTNICĄ"
PostNapisane:2010-12-28, 11:11 
Offline


Dołączył(a): 2008-12-10, 08:36
Posty: 72
Lokalizacja: Lebork
Marka/model:: Audi A6
Typ: C6
Oznaczenie Silnika: BMK
Rocznik: 2005

oki cos bede kombinował z tym problemem


Góra
  Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość Wyślij e-mail  
  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  


Nasi Partnerzy:

Linki Sponsorowane